Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

1) Η «Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας» και το «Γραφείο καινοτομίας» του ΤΕΙ Ηπείρου διοργάνωσε 1ο Διεθνές  Συνέδριο Εφαρμοσμένης Καινοτομίας με θέμα:  «Προβλήματα και προοπτικές της καινοτομικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα σε σχέση με τον διεθνή χώρο» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος :Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση που συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της κεντρικής βιβλιοθήκης στο campus των Κωστακιών στην Άρτα, στις 13 και 14 Σεπτέμβρη 2013.

2) Η καινοτομία του Συνεδρίου έγκειται στο γεγονός ότι υλοποιήθηκε διαδικτυακά, γεγονός που γίνεται για πρώτη φορά την Ελλάδα: Ένα σημαντικό μέρος των ομιλητών πραγματοποίησαν την εισήγησή τους από απομακρυσμένες περιοχές του εσωτερικού και του εξωτερικού, ενώ παράλληλα ακροατές από όλο τον κόσμο είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όλες τις εισηγήσεις από το χώρο τους.

3) Στο συνέδριο συμμετείχαν με τις εισηγήσεις τους και τις καινοτομικές τους εργασίες, ομάδες επιστημόνων από τα εξής πεδία ενδιαφέροντος: Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία, Διοίκηση, Οικονομία, Υγεία, Περιβάλλον. Οι εργασίες των επιστημόνων που συμμετείχαν θα δημοσιευθούν στον τόμο των πρακτικών που σε ηλεκτρονική μορφή θα είναι διαθέσιμος δωρεάν στα αγγλικά, ενώ ο εκδοτικός οίκος ΙΩΝ ενδιαφέρεται για την έκδοση βιβλίου στα ελληνικά που θα διδάσκεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

4) Το Συνέδριο υλοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και έθεσε τις βάσεις  α) διοργάνωσης του 2ου Διαδικτυακού Διεθνούς Συνεδρίου Εφαρμοσμένης Καινοτομίας, και β) δημιουργίας ενός διαρκούς διεθνούς επιστημονικού φόρουμ με στόχο την ανάπτυξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.
                                                 
                                                  Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος
                                                      Σωτηρόπουλος  Ιωάννης

                                                      Αναπληρωτής  ΚαθηγητήςΣτην φωτογραφία  διακρίνονται:
Ο Υπεύθυνος της Οργανωτικής Επιτροπής Επίκουρος Καθηγητής Κ.Κυρίτσης
Η Πρόεδρος της Ενότητας «Υγεία» Καθηγήτρια Σ.Μάντζιου, και ο
Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Αναπληρωτής Καθηγητής Σωτηρόπουλος Ιωάννης

Στην φωτογραφία  μεταξύ των συμμετεχόντων διακρίνεται ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Μεσολογγίου Καθηγητής Ιωάννης Κούγιας.